Blogg

Blogg

Om denne bloggen

På denne bloggen skriver jeg om prosjekter jeg driver på med.

2. plass i komponistkonkurranse

ProsjekterPosted by Mick Aspen Melby Tue, July 02, 2013 13:00:22

Jeg har blitt tildelt 2. plass i en komponistkonkurranse utlyst av Stortinget! Det ble utlyst en konkurranse om å skrive en sang i marsjtakt, som skulle brukes i forbindelse med grunnlovsjubileet 2014. Her er et utdrag fra utlysninga:

"Ved Grunnlovens 200-årsjubileum i 2014 skal vi gjennomføre en bred og inkluderende folkefest over hele landet, der også kulturelle bidrag vil stå sentralt. ... Vi kjenner alle sanger som Sønner av Norge og Norge i rødt, hvitt og blått. De er begge eksempler på melodier vi har benyttet under 17. mai-feiringer, og som fortsatt vil være i bruk. De kan både synges, spilles og marsjeres til. Det er i den tradisjonen Stortinget tenker at komposisjonen til jubileet skal befinne seg."

Min sang heter "Stormende jubel høyt i sky", og er ganske tradisjonell (og klisjefylt smiley) i utforminga. Teksta er slik:

Stormende jubel høyt i sky, vaiende flagg vi svinger alle mann. Rop av ”Hurra!” i bygd og by, det er i dag vi feirer dette land.

Vi hyller deg, Norge; vi hyller deg i lag. Hipp, hipp, hurra! Vi hyller deg, Norge, på denne festens dag!

Her er de store, mektige fjell, glitrende breer, vidder, dal og fjord. Norges natur en sommerkveld er som magi på denne, lille jord.

Vi hyller deg, Norge; vi hyller deg i lag. Hipp, hipp, hurra! Vi hyller deg, Norge, på denne festens dag!

Nordmenn har levd i trange kår, uten å miste vilje eller mot. Selv etter krigers dype sår; ondskapen lot vi aldri her slå rot.

Vi hyller deg, Norge; vi hyller deg i lag. Hipp, hipp, hurra! Vi hyller deg, Norge, på denne festens dag!

Stormende jubel høyt i sky. I toget vandrer barna hånd i hånd.
 Vi kan nå se vår fremtid gry; ungdommen feirer broderskapens ånd.

Vi hyller deg, Norge; vi hyller deg i lag. Hipp, hipp, hurra!
 Vi hyller deg, Norge, på denne festens dag!

  • Comments(0)//blogg.mick.no/#post4

Revy i Ljørdalen

ProsjekterPosted by Mick Aspen Melby Sun, June 30, 2013 23:22:24
Jeg er så heldig at jeg har blitt spurt om jeg kan spille piano på revyen på årets Ljørdalsdager. Revyen er fredag 5. juli, og jeg var med på (min) første øvelse i dag. Det kommer til å bli veldig bra og morsomt - Ljørdølene er flinke som bare det! Og med glimt i øyet og ikke minst lass med sjølironi blir dette en kveld verdt å få med seg. Løp og kjøp!

  • Comments(0)//blogg.mick.no/#post3

Nettsida er åpna

ProsjekterPosted by Mick Aspen Melby Sun, June 30, 2013 23:08:36
Ja! Nå er nettsida mi, www.mick.no, endelog åpna! Ta gjerne en kikk innom på vei til Facebook eller nettavisene.
Det ble til at jeg skrev i tredjeperson. Kanskje det blir endra etter hvert.

  • Comments(0)//blogg.mick.no/#post2

Seminar med DnS

DnSPosted by Mick Aspen Melby Fri, September 14, 2012 12:14:36
I helga skal jeg på seminar med Studentersangforeninga. Jeg måtte slutte der i høst for å begynne som dirigent for Abildsø bygdekor, men jeg fikk lov til å være med på korkonkurranse i Rimini i Italia i oktober. Og da er det kun seminaret jeg får være med på av øvelser. Heldigvis gikk vi gjennom det meste av repertoaret før sommeren også, slik at det ikke er helt nytt. Jeg gleder meg til seminaret! Det var veldig hyggelig i fjor, og vi fikk gjort mye på et par dager.

  • Comments(0)//blogg.mick.no/#post1

Hjemmeside

ProsjekterPosted by Mick Aspen Melby Wed, September 12, 2012 21:44:05
Det første prosjektet jeg skal skrive om er hjemmesida jeg driver på å lager. Det er ikke alltid like lett, og det verste er å skrive skrytetekst om seg sjøl. Jeg tror det blir bedre å skrive i jeg-person. Uansett er det spennende å drive på med! Nå må jeg bare få tatt noen bilder som jeg kan bruke, og så blir det snart hjemmeside!

  • Comments(0)//blogg.mick.no/#post0